hudeen
Belépés

Keretes homlokzati állvány elemek

A keretes állvány egyszerű felépítésű, gyorsan szerelhető, a homlokzati fémállvány szerkezetei csavarozás nélkül csúsznak egymásba. Fő egysége az acél állvány-keret Ø 48,3 x 3,2 mm nagyteherbírású csőprofilból készül. Az építőipari állványnak a merevítést az acél állvány-keret U-profiljához beakasztott tűzihorganyzott csúszásmentes acél járópadlók, ékes rögzítésű korlátok, átlócsövek (diagonálok) adják.
A keretes homlokzati állványon 24 m magasságig lehetséges különösebb tervezés nélkül állványrendszert építeni, efelett már az építőipari állványnak egyedi statikai tervezés szükséges.
A keretes állvány 2 méterenként építhető munkaszintek szélessége 73 cm, mely 36 cm-es konzollal bővíthető. Az állványt hosszában rácsozatok, kereszt irányban állványrögzítő csőrudak merevítik. Utóbbiak az állvány keret oszlopot a homlokzatban rögzített kötőelemekhez kapcsolják.
Elsősorban épülethomlokzatok tatarozására szolgál.

A horganyzott keretes homlokzati állvány elemei:
-        Állvány talpcsavar
-        Függőleges keret
-        Acél járópadló (1,5 mm vastag, perforált, horganyzott acéllemezből), létrás - ajtós járópadló
-        Korlátrúd / Korlátkeret / Homlokoldali korlátkeret
-        Konzol (állvány szélesítéshez)
-        Bokadeszka, Homlokoldali bokadeszka
-        Átlós merevítő
-        Állványrögzítő (bilincses), Gyors állványrögzítő
-        Acél áthidaló
-        Merev bilincs, Csuklós bilincs
-        Összekötő rúd

A keretes állvány belső oszlopa a faltól legfeljebb 52 cm távolságra állítható. A járószintek belső éle a faltól legfeljebb 30 cm-re lehet. Az keretes állvány megépíthető 36 cm-es belső, és (vagy) külső konzolokkal is. 73 cm-es kinyúlású konzol csak a külső oldalon, és homlokzati állvány mezönként csak 1 szinten építhető.
A keretes állványt a felsorolt elemekből úgy kell megépíteni, hogy az kellő teherbírású, és stabil legyen, ugyanakkor elégítse ki a munkavédelmi előírásokat is! A teherbírási követelményeket általánosságban az MSZ 13010/4 „Építési állványok. A méretezés általános előírásai” című szabvány tartalmazza.
A keretes homlokzati állvány rendelkezik ÉMI ATB alkalmazástechnikai bizonyítvánnyal.
keretes homlokzati állvány
 1. Talpcsavar 
 2. Állványkeret
 3. Atlócső
 4. Korlátrúd
 5. Korlátkeret
 6. Ajtós járólap
 7. Járólap
 8. Feljáró létra
 9. Homlokoldali korlátkeret
 10. Homlokoldali korláttámasztó
 11. Bokadeszka
 12. Szerelési útmutató