hudeen
Belépés

Modul homlokzati állvány elemek

A modul állvány univerzális, hétköznapi és bonyolult ipari feladatok ellátására szolgál. A tárcsás acélcső állvány 50 cm-ként csatlakozó tárcsával rendelkezik, melyre max. 8 elem csatlakoztatható. Ez a homlokzati állvány áttekinthető elemek rendszere, az ékes kapcsolat már az építés stádiumában is kitűnő biztonságot garantál. Kedvező a felhasználó számára a homlokzati állványok méretbiztonsága is, valamint az acél állvány-szerkezet merevsége, mivel a munkaszinteket nem kell pallózni, mégis lehetővé válik az igényelt munkaszinteken folyó tevékenység.
A modul homlokzati állvánnyal 40 m magasságig lehetséges különösebb tervezés nélkül állványozni, efelett szükséges az építőipari állvány statikai tervezése. Az igényeknek megfelelően a modul állvány akár 80-100 m építési magasságot is elérheti.
A modul állvány szerkezettel könnyen, és gyorsan alakítható ki bonyolult állványrendszer, és ideiglenes szerelőállvány is, szívesen alkalmazzák ideiglenes színpad, lelátó építésére is.
A modul állványnál akár 50 cm-enként lépcsőzetesen is építhető munkaszintek szélessége 73 cm, mely 36 cm-es konzollal bővíthető. Az állványt hosszában vízszintes összekötők, kereszt irányban átlócsövek merevítik.
 
keretes homlokzati állvány
 1. Talpcsavar 
 2. Lábrész tárcsával 
 3. Tartócső
 4. U-keresztösszekötő
 5. Vízszintes összekötő 
 6. Függőleges átlócső 
 7. Ajtós járólap 
 8. Járólap 
 9. Feljáró létra 
 10. Konzol
 11. Bokadeszka
A modul állvány belső oszlopa a faltól legfeljebb 52 cm távolságra állítható. A járószintek belső éle a faltól legfeljebb 30 cm-re lehet. Az keretes állvány megépíthető 36 cm-es belső, és (vagy) külső konzolokkal is. 73 cm-es kinyúlású konzol csak a külső oldalon, és homlokzati állvány mezőnként csak 1 szinten építhető.
A modul állványt a felsorolt elemekből úgy kell megépíteni, hogy az kellő teherbírású, és stabil legyen, ugyanakkor elégítse ki a munkavédelmi előírásokat is! A teherbírási követelményeket általánosságban az MSZ 13010/4 „Építési állványok. A méretezés általános előírásai” című szabvány tartalmazza.
A modul homlokzati állvány rendelkezik ÉMI ATB alkalmazástechnikai bizonyítvánnyal.